SUPER SFINTII sau IPOCRITII.Cu parere de rau va spun ca sunt unii dintre cei care citesc pe acest blog si la comntarii sunt foarte nesimtiti. Fiin administratorul acestui blog imi rezerv acest drept de a alege care comentarii raman si care nu. Pentru cei care va ocupati cu astfel de lucruri...daca nu va place e treaba voastra. Nu am postat ce am postat sa fac pe plac unora case isi zic '' pocaiti''. Interesant este ca cei care sunt impotrivitori se semneaza cu anonim. Si nu numai atat...cred ca se simt deranjati si vorbesc urat. De fiecare data cand ma insultati si vorbiti  ca si cum nu ati fi crestini, nu faceti nimic altceva decat sa aratati ca sunteti asa cum am descris mai jos. 
Deci va rog sa va ganditi ca nu sunteti acasa la voi unde sa puteti sa scrieti ce vreti si sa insultati doar pentru ca nu va place ceva.
Citez dintr-un e-mai primit)
Nu toti pot intelege mesajul .(se pare ca si astazi poporul isi astupa urechile sa nu auda adevarul...)
Cei ce conduc pe campul de lupta primesc cele mai grele lovituri.


Adi Gliga
Vorbe...multe vorbe si putine fapte. Un om de rand, un om simplu accepta ceea ce este si cauta raspunsuri. Dincolo de cuvinte cauta dovezi, fapte.
O lume in care oamenii sunt tot mai chinuiti de poftele lor si de placeri care fac din extaz o agonie.
Azi un om este bun, dar maine nu mai poate sa ajunga la liman.
Am cautat cateva caracteristici ale asa zisilor ' SUPER SFINTI '

IPOCRIT/A - este o caracteristica a oamenilor care folosesc religia pentru a distruge alte persoane, pentru a-si atinge anumite obiective care nu sunt tocmai curate sau moarele. Pentru a apara o fapta necuviincioasa.

IPOCRÍT, -Ă, ipocriți, -te, adj., s.m. și f.
1. Adj., s.m. și f. (Persoană) care se arată altfel de cum este; (om) prefăcut, fățarnic.
2. Adj. (Despre manifestările oamenilor, fizionomie etc.) Care trădează, arată ipocrizie. – Din fr. hypocrite.
Sursa: DEX '98
IPOCRÍT s., adj. 
1. s. fățarnic, mincinos, perfid, prefăcut, șiret, viclean, (livr.) fariseu, (reg.) proclet, (înv.) telpiz, (fig.) iezuit, tartuf, trombonist. (Mare ~ mai e și ăsta!)  
2. adj. duplicitar, fals, fariseic, fățarnic, mincinos, perfid, prefăcut, șiret, viclean, (livr.) machiavelic, (rar) machiavelistic, (reg.) proclet, (înv.) fățărit, telpiz, (fig.) iezuit, iezuitic, (pop. fig.) pestriț, (înv. fig.) calp, zugrăvit. (O comportare ~ă.) 
Sursa: Sinonime  

OM IPOCRIT bulan, calpuzan, cârnățar, coardă, conte, curvă, cutră, om cu două fețe, șarlă, șulfă, taler cu două fețe, țăran flaușat.
Sursa: Argou 
 

Dumnezeu a chemat pe credinciosi inainte de a fi religiosi sa caute folosul celuilalt. Cea mai mare porunca este iubirea de Dumnezeu si de aproape.
Atunci cand oamenii devin asa de religiosi incat sunt dispusi sa treaca peste semenii lor, cand fac rau in numele credintei pe care o practica, oamenii acestia se inseala amarnic. Dumnezeu sta impotriva oricarui om care se foloseste de religie pentru a distruge pe altii. De altfel, sangele lui Isus a curs pentru toti oamenii in mod egal. Nu exsista in credinta, un om mai mare decat altul. Prea multi oameni sunt calcati in picioare din cauza religiei. Preotii si pastorii vorbesc prea mult despre Dumnezeu si dovedesc prea putin Dragostea Lui.
Cu crucea sau Biblia in mana, ucid oameni nevinovati. Oameni care se socotesc luminati, fac lucruri care sunt impotriva principiilor Scripturii. Va citez din intaia pistola soborniceasca a lui IOAN.

1 Ioan 2:9
Cine zice că este în lumină, şi urăşte pe fratele său, este încă în întuneric până acum. 
- Cine zice ca este in lumina? Oamenii religiosi. Crestini ipocriti care nu inteleg ca daca se cred luminati dar urasc pe semeni nici macar nu au ajuns la lumina. Este in intuneric....pana acum. Nici macar nu a ajus la lumina.
1 Ioan 2:10
Cine iubeşte pe fratele său, rămâne în lumină, şi în el nu este nici un prilej de poticnire.
1 Ioan 2:11
Dar cine urăşte pe fratele său, este în întuneric, umblă în întuneric, şi nu ştie încotro merge, pentru că întunericul i-a orbit ochii.
 Se poate sa ai crucea sau Biblia in mana si sa nedreptatesti pe oameni?

Dorinta lui Dumnezeu a fost aceasta:

Matei 5:46
Dacă iubiţi numai pe cei ce iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii?
Luca 6:35
Voi în, iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi ceva în schimb. Şi răsplata voastră va fi mare, şi veţi fi fiii Celui Prea Înalt; căci El este bun şi cu cei nemulţumitori şi cu cei răi.
Ioan 13:34
dau o poruncă nouă: iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.
Ioan 15:12
Aceasta este porunca Mea: iubiţi unii pe alţii, cum v-am iubit Eu.
Ioan 15:17
poruncesc aceste lucruri, ca iubiţi unii pe alţii.
Romani 12:10
Iubiţi- unii pe alţii cu o dragoste frăţească. În cinste, fiecare dea întâietate altuia.
Romani 12:19
Preaiubiţilor, nu răzbunaţi singuri; ci lăsaţi să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: "Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti", zice Domnul.
Romani 13:8
nu datoraţi nimănui nimic, decât să iubiţi unii pe alţii: căci cine iubeşte pe alţii, a împlinit Legea.
Cateva din versetele Bibliei.

Parerea mea despre oamenii care sunt asa de buni ca nu mai incape nimeni de ei, este ca sa inseala amarnic.
Inainte de a vorbi omuli despre Dumnezeu, devdeste-L. Intreaba pe om daca are ce sa manance...si daca nu are da-i sa manance. Intreaba-l de sanatate. daca are unde sa  doarma...si daca nu are, atunci ajuta-l. Asta vrea Domnul sa facem inainte de a fi religiosi.
Daca faci rau aproapelui tau cum crezi ca poti fi in gratia lui Dumnezeu care a dat ce a avut mai scump pentru aproapele tau. A dat pe singurul Lui fiu. Pe Isus.
  Daca Isus a murit pentru el, cine esti tu sa il dispretuiesti. Daca esti crestini, ai sti ca Isus a adus viata...deci tu ca un urmas al lui Cristos trebuie sa dai viata prin vorbele tale, gesturile tale si tot ce faci.

Ipocriti....oameni duplicitari, falsi care se inseala. In mana biblia si pe buze cuvinte sfinte. Dar in inima amaraciune, rautate si viclenie. De pe limba, doar otrava. Cuvinte ucigatoare.

Crestinismul nu se potriveste cu ipocrizia. Daca zici ca cunosti pe Domnul, implineste ce e scris. Incepe cu versetele care sunt scrise mai sus.

1 Ioan 2:4
Cine zice: "Îl cunosc", şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este în el. 

Pentru critici(sau judecatori); Aceste materiale le-am gasit. Nu doar popii fac asa ceva. Nu e vorba de ei. Ci de om in general. E un adevar. Unii considera ca nu ar trebui sa vorbim despre aceste lucruri sau ca nu ar trebui sa aratam aceste materiale. Eu cred ca ar trebui si ca ceice se socotesc CRESTINI sa ia seama la cele scrise si vazute.  Protestanti sau neoprotestanti, oameni care se socotesc in general credincios si distrug pe altii, pentru pentru comoditatea lor, trebuie sa se caiasca.

Omul care se caieste, gaseste iertare la Dumnezeu prin sangele lui Isus cristos.

Daca ar trebui sa scriu despre cei pe care ii stiu eu personal in mediul neoprotestant ar trebui pagini intregi...dar nu e ideea sa judec cine ce a facut. Ci sa arat ca sunt oameni care se considera atat de religiosi incat domina pe altii si din religiunea lor cad multe suflete in povarate.

Toti suntem oameni...si ar trebui sa nu ne credem unii mai buni ca altii.
Ipocrizie este tot ipocrizie...ca va place sau nu.
Sunt total impotriva fatarniciei.

Ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel. (Luc.6:31)

Adi Gliga

BIBLIA ON LINE

9 comentarii:

Anonim spunea...

Cand imi amintesc ca exista cu adevarat o zi a Judecatii drepte a lui Dimnezeu...imi vine sa imi tin in frau revolta si mania asupra acestor comportamente ce indica clar o inselaciune!Oameni care cred ca Il cunosc pe Dzeu,dar Dzeu nu este in ei!Dumnezeu sa aiba mila,iar noua sa ne dea descoperire sa vedem realitatea,sfintire ca sa croim carari drepte si dragoste din belsug!Avand acestea in noi il avem pe El,avandu'L pe El avem pace,bucurie si detasare!Nu ignoranta!
Dumnezeu sa ne arate mila in continuare,fiecaruia sa I se descopere in functie de ceea ce ii lipseste!
Dumnezeu sa te binecuvinteze si pe tine in tot ce e bun!

Anonim spunea...

Ma ingrozeste ideea ca pot fi si eu unul din oamenii care pune regulile, principiile si orice invatatura omeneasca deasupra a ceea ce a spus Dl Isus. Tu, Adi stii destul de bine ca nu numai preotii sunt ipocriti, si in gradinile noastre sunt destui copaci gaunosi la mijloc si neghina semanata printre frumosul si gingasul spic de grau. Ceea ce ma pune pe ganduri dupa acest film si dupa realitatile zilnice care ma inconjoara, este ca stiu ca nu am facut mai nimic din ce scrie in Mt. 25. 31-46, astfel ca ma intreb : daca nu cumva sunt si eu unul din acesti ipocriti.
cu bine, dani p

Geomy spunea...

"Fraţii mei, ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţa aceasta să-l mântuiască?
Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana de toate zilele,
şi unul dintre voi le zice: "Duceţi-vă în pace, încălziţi-vă şi săturaţi-vă!" fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi?
Tot aşa şi credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăşi. Dar va zice cineva: "Tu ai credinţa, şi eu am faptele." "Arată-mi credinţa ta fără fapte, şi eu îţi voi arăta credinţa mea din faptele mele."
Tu crezi că Dumnezeu este unul, şi bine faci; dar şi dracii cred... şi se înfioară!
Vrei dar să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zadarnică? "
Iacov 2.14-20

Anonim spunea...

Singurul lucru ce ma deranjeaza oarecum e titlul clipului "popii" din romania.....(pe cand acesta a fost un caz particular)

De ce "popii"..de ce intodeauna ne place "sa'i bagam pe toti in aceeasi oala" si sa generalizam? Ne credem noi baptistii,penticostalii,etc mai curati decat ortodocsii ? probabil ca exagerez unpic, dar cred ca stiti la ce ma refer. Ma deranjeaza si la noi in bisrica uneori ii catalogam pe ortodoci drept necrestini sau "din lume"..

adi gliga spunea...

nu a fost singurul caz...nu ai ascultat atent interviul. In plus am scris si despre preotisi despre pastori sau alti oameni care fac asa ceva. am putut sa pun mai multe clipuri dar asta mi s-a parut sugestiv.

Cristi spunea...

salut Adi. sunt Cristi, un crestin din Bucuresti, implicat la Victory Outreach Bucharest. te-am vazut acolo cam acum 1 luna, intr-o luni dim. cand ai vorbit si cantat la saracii de pe strada. ptr. inceput spun doar ca mesajul tau deranjeaza lumea crestina. asta trebuia sa te bucure intr-un fel si sa nu dai inapoi. eu iti doresc mult asta. sper sa ne si cunoastem. cum iti pot da o adresa de mail sau un nr. de tel. ?

Cristi spunea...

Am niste ganduri care s-ar incadra la un alt topic gen : "Crestinismul azi" dar care poate va fi deschis in viitor de Adi.
Un lider crestin american pe care il apreciez -Rick Joyner - spunea : "Nivelul spiritual al bisericii, al crestinilor dintr-o tara se vede in plan fizic prin nivelul social, economic, politic al acelei tari." Foarte ciudat si aparent fara nici o legatura, nu ? Pt. mine este insa un adevar profund,extraordinar, prin care ne putem analiza noi crestinii romani (am spus crestini si nu neaparat protestanti,ortodoxi sau catolici). Pai daca analizam numai contextul economic, care e legat de cel social si politic, si daca e valabil principiul enuntat de Rick Joyner, atunci starea noastra spirituala,a crestinilor din Romania e jalnica !
Nu detaliez acum ci doresc sa meditam fiecare din noi la asta,pt. ca e ceva ce ne afecteaza, ne doare si vedem peste tot in jur si in mass-media. De unde oare va veni schimbarea: de la Dumnezeu dar ... prin noi, crestinii !

siloxy spunea...

salutare, omule! deci tu chiar existi:) acu vreo cateva zile am fost prin Stei, jud. Bihor, unde am cunoscut un om care tinea mult la tine, de pe langa Targoviste el, se numeste Sami Savu, canta si el la chitara si nu m-am putut abtine sa nu invat piesa „mai bine simpli”:) ii multumesc lui Dumnezeu pentru darul pe care ti L-a dat si astept mai departe muzica buna! pe unde pot citi experienta convertirii tale? daca ajungi cumva pe la alba iulia, sper din toata inima sa ne intalnim!

P.S. un sfat, absolut prietenesc: nu lua in seama toate rautatile. iubeste-i pe cei care te lovesc si treci mai departe. viata este prea frumoasa pentru a tine seama de lucrurile de nimic. Domnul bun sa fie cu tine mereu!

Anonim spunea...

ptr. siloxi cum am mai putea comunica? sint dacian din stei. iar ptr. Adi sa stii ca siloxi are dreptste viata e prea scurta si sint prea multe lucruri de facut pentru D-zeu ptr. a pierde timp cu toti circotasii. D-l sa te binecuvinteze