luni, 22 martie 2010

Adi Gliga si CIRESARII la BETEL - ORADEAAm fost sunat de Rebeca...Fosta Rebeca Avram, acum Ilea. Mi-a spus despre tragedia unei familii. Nelutu, un baiat care se ocupa cu sonorizat....i-a luat foc casa. Rebeca a avut pe inima sa organizeze un concert caritabil. M-a rugat sa vin.

Am pornit luni dimineata pe la ora noua de acasa. Am ajuns foarte obositi pe la vre-o unu. Am mers la Lotus Center si mi-am cumparat un antivirus. Imi place sa am softuri licentiate....nu incurajez pirateria. M-am pus in fata la KFC cu laptop-ul si am istalat antivirus-ul. Inainte...Ovidiu Dan care deobicei este cu mine, s-a schimbat la fata. Adica dintr-o data s-a suparat. Am zambit...ca mi-am dat seama despre ce era vorba....''nevasta'' Prietana lui. Ovidiu, e baiat sensibil...deobicei plange repede. A stat retras la o alta masa si se consuma gandidn la problema ce o avea. I-a mai trecut abea dupa un ceas, cand a aparut Rebeca si sotul ei Cristi. Pe la vre-o patru, am plecat spre biserica. Odata ajunsi am constatat ca suntem singuri. Sculele pentru concert erau montate, dar Beni Dudas sunetistul(de la ciresarii)era la masa. Asa ca am asteptat.

Am stat si m-am gandit ce va fi, cum va fi...

Intr-un final, au aparut Ciresarii. M-am bucurat sa ii vad din nou. Sunt un admirator al lor, din cauza felului lor de a fi. Pe langa faptul ca au talent si canta bine.

Am facut un test la instrumente si am asteptat inceperea programului. Ne-am rugat intr-o salita toate echipele si am facut si o poza, apoi am inceput.


REBECA, CIRESARII si Adi Gliga

Ciresearii ne-au condus in inchinare si eu personal, am ajuns pana in prezenta Domnului prin cantarea lor. M-am inchinat. Au urmat rebeca Avram si fetele care o insoteau, apoi un filmulet despre cel caruia i-a ars casa. Impresionant. Colona sonora a filmuletului era chair frumoasa...si a contribuit mult la strangerea fondurilor. Asa ca s-a facut si colecta pentru Nelutu si familia lui.

Dupa inca doua piese cantate de ciresari, mi-a venit si mie randul la slujire. A fost o seara minunata. Am fost onorat sa cant cu Ciresarii si incantat de ei. Au cantat cu mine piesele mele, fara sa le fi repetat.

La final s-au hotarat tineri sa isi schimbe viata, sa se pocaiasca.Asta era defapt scopul in ceea ce ma priveste. Asa ca pe langa cele cincizeci si cinci de milioane de lei vechi care s-au strans la colecta, au fost si roade spirituale. A fost chiar fain.
Evident...am gasit si un comentator, care mi-a sugerat cand vorbesc sa nu mai vorbesc despre biserica si pocaiti negativ...pentru a nu lasa imresie gresita.

M-am mirat, pentru ca era singurul om care vedea asa lucrurile. Acum pe bune. Bucurei a fost, oameni s-au intors la Dumnezeu, s-au strans bani la colecta peste asteptari.....si el imi cere sa nu spun ceva ce noi stim bine ca exsista. Adica biserica nu este ceea ce ar trebui sa fie....deci nu putem spune ca totul e ok. Nici sa ascundem de oameni aratand cu un iz de fariseism ca suntem altceva.

Dar povestea asta e lunga.
Seara a fost faina si cu rod vizibil. Multumesc personal, Domnului pentru ceea ce a facut. Ca daca El nu facea, nu era nimic.

Am plecat sa mancam si de acolo am pornit spre Arad unde urma sa dormim. Acum sunt la arad si scriu cele petrecute. Urmeaza un somn bun...si maine Anca,gazda noastra, ne face mancare si apoi plecam la Moldova Noua....

Mai povestim

Adi gliga
Niciun comentariu: