marți, 23 martie 2010

Adi Gliga la Moldova NouaAm pornit de la Arad...dupa micul dejun care l-am luat pe la unsprezece...putin inainte de pranz.
Pe drum l-am sunat pe Catalin Ciuculesc....un cantaret din Timisoara. I-am zis sa se pregateasca si sa vina la Mall. Pe la ora unu, a aparut la mall, asa ca dupa ce am fost furat de 10 lei de cel de la Starbucks, ne-am pornit sa mergem.
Nuam fost atent cand in loc de doisprezece lei, i-am dat douazeci si doi. Mi s-a parut suspect modul in care a reactionat...dar nu am bagat de seama decat dupa o vreme. S-a facut ca ploua.
Mi-am terminat cafeaua, si inainte sa plec am mers la cel de la tejghea si i-am zis ca nu stau in zece lei, dar gestul arata cat suntem de ''romani''. Si-a dat seama dar eu deja am plecat spre masina. Am ajuns cu baietii la masina si am fost surprins cand in timp ce ne aranjam de plecare, a aparut baiatul asta ce vindea cu cei zece lei. Si-a cerut scuze si se vedea ca era foarte dezamagit de ceea ce facuse. A insistat sa ii iau si mi-a zis ca imi va oferi data viitoare o cafea gratis. Am zambit si apoi am plecat mai departe.

Pana la iesire din oras, a condus Ovidiu, apoi am decis sa il punem pe Catalin, care avea permis, dar nu a mai condus....
Ce a urmat.... imaginati-va.
Pe langa ca era stresat si agitat a prins si un drum extraordinar de rau. Am mers asa pe la Oravita apoi Moldova Noua. Am vazut ca avem o tara frumoasa. Nu era ceva nou pentru mine. Mi-a ramas in minte un pod vechi nefolosit si un rau ce trece sub el. Foarte frumos. M-am gandit ca as putea filma un clip acolo.
Am ajuns dupa ora cincisprezece la Moldova Noua....era chiar pe malul Dunarii. Foarte frumoasa zona....dar orasul parea asa sumbru. Saracia este la ea acasa in zona aceea. Am aflat ca nu este industrie. Cine vrea sa munceasca sa face ori politist, ori pompier, ori traieste din braconaj...
Biserica in care trebuia sa cantam, era una frumoasa spre surprinderea mea. Am mancat niste hotdog pe care i-a adus cel care ne-a invitat(unul din liderii de tineret) si intre timp am facut probe pe sonorizarea care era chiar buna. A venit ora inceperii si biserica a fost plina...mai ales de tineri.
Dupa ce am cantat primele piese, l-am pus pe Catalin sa cante, si apoi am avut marturia.Dumnezeu ne-a inspirat si a fost un timp in care El a castigat atentia oamenilor.
La final, nu eram hotarati daca sa ramanem sau nu sa dormim in Moldova Noua.
Am ramas totusi si am fost cazati la o pensiune...foarte frumos asezata....pe malul Dumnarii. Cei ce o conduceau erau crestini si conditiile au fost extraordinare.
A doua zi dupa ce ne-am trezit am luat micul dejun si am mers mai departe. Am mers gresit la inceput dar amvazut cateva peisaje faine. Apoi am luat-o spre Dognecea, localitatea unde trebuia sa cantam in seara aceea.
Un timp fain....dar despre restul vorbim mai incolo. Dumnezeu sa gaseasca un motiv de bucurie in noi toti.

3 comentarii:

Ionela Băloi spunea...

Am fost si eu la intalnirea de tineret din MN... marturia ta m-a facut sa nu mai cartesc de nimic.
Ma rog pentru tine si pentru lucrarea pe care o faci

si... esti in my bloglist... cred ca e ok, nu?
O zi frumoasa sa ai!

Remus A. spunea...

si app sunt eu Remus ;)) ...

Remus A. spunea...

Asa este :) a fost minunat, o adevarata Zidire Spirituala..., Dumnezeu sa te poarte atfel si in continuare cu multa pasiune pentru El si inspiratie !

Fii Binecuvantat!